Sistem Odası-4

SİSTEM ODASI ÇÖZÜMLERİ

Sistem Odası Altyapı projelerinde, gerekli tüm donanımların en verimli ve güvenilir şekilde çalışması için, ortamın doğru malzemeler kullanılarak dizayn edilmesi gerekmektedir.

Özellikle zemin, tavan ve duvar uygulamaları, sistem odası içinde planlanan sistemlerin (Gazlı Söndürme, HPAC, Rack Yerleşimi, Elektrik Altyapı-Armatürler, Sistem cihazları..) çalışma koşullarını doğrudan etkilemektedir.

Yangına dayanımlı bölme duvar ve duvar kaplamaları, asma tavan ve zemin kaplamaları, boya, sıva ve sızdırmazlık uygulamaları proje esasları çerçevesinde yapılmalıdır.

YÜKSELTİLMİŞ ZEMİN:

Sistem Odası zemini için uygulanacak Yükseltilmiş zemin Altyapısı, kablolama ve HPAC sistemleri için, esnek ve gerekli bir çözüm yaratmaktadır.

Bu amaçla, yüksek yoğunluklu sunta özlü, tabanı yüksek dayanımlı çelik levha kaplı, Antistaik HPL Laminant, PVC Vinil ve Çelik kaplı paneller ile yüksek noktasal yük dayanımlı altyapılar oluşturulmaktadır.

5cm-100cm aralığındaki yüksekliler için, Sistem Odası zemin çözümleri alüminyum esaslı menfezlerle veya perfore panellerle sağlanabilmektedir.

Elektrik Güç Sistemi – Enerji Panoları

Tüm pasif kablolama altyapısı , planlanmış ve kolaylıkla takip edilebilir bir kablolama sistemi düşünülerek planlanmalıdır.

Zayıf akım, network, enerji kablolaması belirli bir dizilişle ve seperasyonla organize edilmelidir.

Bu amaçla galvanize çelik kablo kanalları, pvc esaslı kapaklı kanallar kullanılarak, LSOH bazlı kablo ürünleri, Sistem Odası içinde gerekli donanımlara güvenli şekilde ulaştırılır.

Mekanik, manyetik ve elektriksel etkileşimler doğru şekilde hesaplanarak risk içermeyen çözümler oluşturulmaktadır.

Aydınlatma sistemi

Sistem Odası içinde bulunan hassas cihazların, çok küçük alanlarda, çok yoğun şekilde gruplanması sebebiyle, yeterli aydınlık düzeyi ve doğru ışık kaynakları ile aydınlatılması çok önemlidir.

Lux hesabına dayanan CAD teknikleriyle projelendirme yapılarak, yüksek doğrulukta dizayn elde edilmektedir.

Bu amaçla, acil durum kitli yeni nesil flüoresan, kompakt flüoresan ve dim (ayarlanabilir) edilebilen sistemlerle, istenen işlevsellikte ve konforda sistem çözümleri oluşturulabilmektedir.

Rack Kabinet Sistemleri

Tüm sistem odası donanımlarının fiziksel muhafazası ve aynı anda da kolay  operasyonel şartlarda hizmet vermesi, Server kabinetlerinin gerekliliğini sağlayan en öncelikli sebeplerdendir. Ayrıca Lan/Wan dağıtım kabinetleri de bu sistemin bir diğer düşünülmesi gereken donanımlarıdır.

Yüksek ağırlıklara dayanıklı çerçeve yapısı, yüksek soğutma dinamikleri yaratan perforeli dizaynı, titreşim ve sarsıntı önleyici destekleyicileriyle donatılmış kapalı ve açık gövde rack kabinetler, yüksek bütçeli hassas

Sistemlerinizi güven altına almaktadır.

Yangın Algılama ve Gazlı söndürme sistemi

FM200 Sistemi, hassas sistemlere su,köpük , kuru kimyasallar gibi , yangın kadar zarar verici söndürücüler ile Halon, CO2 gibi hayati tehlike yaratan gazlı söndürme sistemlerinden farklı olarak, insan ve Ozon dostu bir sistemdir.

Sistemin kurulacağı hacimde yapılan titiz gaz hacmi ve hidrolik hesaplardan sonra, FM200 altyapısı oluşturulur. Sertifikalı donanım ve gaz, son kurulumu takiben test ve kontrollerinin tamamlanmasıyla Sistem odası içindeki çok kritik sistemlerin Yangına karşı güvenliğini sağlamaktadır.

Hassas Kontrollü İklimlendirme Sistemi (HPAC)

Hassas Network ve data sistemleri yoğun ısı üretimi yaparken, aynı anda da bu ısının ortamdan alınıp, sistemlerin soğutulması gerekmektedir. Bu sürecin düzenli, hassas, değişen ihtiyaçlara göre programlanabilen nitelikte ve devamlılığının garantili olması çok önemlidir.

Bu amaçlar çerçevesinde Hassas Kontrollü İklimlendirme sistemleri doğru çözüm metodudur.

Sistem Odası için yapılan ve ortamdaki tüm ısı kaynaklarını modelleyen hacim soğutma hesaplamalarının ardından, en efektif HPAC sistemi dizayn edilerek, ısıya çok duyarlı olan Server, diğer aktif network ve elektronik donanım, istenen ısıl şartlarda faaliyet göstermesi sağlanmaktadır.

Yangına dayanımlı kapı ve duvar uygulamaları

REI 60/120/180 standardında hazırlanmış özel kapı ve duvar sistemleri olağanüstü durumlarda, yangına karşı Sistem Odası içinde bulunan çok yüksek maliyetli sistemlerin korunmasını sağlamaktadır.

60dk den 180dk ya kadar çok önemli müdahale zamanını sağlayarak, sistemlerin zarar görmesini engeller.

Özel yangına dayanımlı dolgu, duvar kaplamaları, alev önleme ve sızdırmazlık donanımları, gelişmiş yangın izolasyonu sağlamaktadır.

Elektronik güvenlik ve kapı giriş sistemleri

Yüksek güvenlik ve yetki kısıtlaması gerektiren yerlerin başında gelen Sistem Odalarının, güvenlik ihtiyaçlarının yanında, giriş-çıkışların kayıtlarının tutulması imkânını da sağlayan giriş kontrol Sistemleri ile donatılması, son derece gerekli bir durumdur.

Tuşlu ve Proximity kartlı sistemlerden, parmak izi ve biyometrik kontrollü sistemlere kadar çok  geniş bir sistem çözümü mevcuttur. Raporlama ve kayıt yazılımları sayesinde kesintisiz kontrol sağlanmaktadır. IP Kameralarla, sistem odası ve çevresindeki durum gözlemlenerek istenmeyen durumlar ve ortamın çalışma şartları sürekli takip edilebilmektedir.

Kesintisiz Güç Kaynağı

Kaliteli ve kesintisiz elektrik ihtiyacı Sistem Odası içinde bulunan cihazların en gereksinim duyduğu bileşendir. Şebeke elektriği çok fazla sayıda elektriksel parazit, düzensizlik, harmonik ve diğer olumsuz etkileri barındırabilmektedir. Enerji kesintisinin yanında bu etkileri de engellemenin tek yolu, uygun bir Kesintisiz Güç Kaynağının tesis edilmesidir.

Uluslararası kalite belgelerine sahip ister tek başına , isterse yedekli ve redundant sistemler, çok hassas server ve aktif cihazlara ihtiyaç duydukları kaliteli elektrik enerji beslemesini temin eder.

Loading